• Címünk: 2141 Csömör

  • Kapcsolat: +(36) 30 442 1118
    albachevalliberte@gmail.com

Miért a purhab a legjobb megoldás hőszigetelésre?

A válasz egyszerű: a purhab könnyen felhordható, mégis hatékony, mellyel a hőszigetelés mellett a vízszigetelés is maradéktalanul megoldható. A poliuretán habszigetelés a gyártás során táblásított szigetelőanyagokkal szemben nem képez hézagokat – a purhab minden résbe bejut, így kiváló hő- és vízzáró réteget alkot. Az így kialakult léggát megakadályozza, hogy az épületből feleslegesen áramoljon ki az energia, így biztosítva hosszan tartó, komfortos környezetet.

A purhab előnyös tulajdonságai

  1. Csökkentett energiafelhasználás
  2. Hézagmentes kitöltés
  3. Hangszigetelés az extra kényelemért
  4. Akár utólagos hőszigetelésként is alkalmazható
  5. Megvédi az épület szerkezetét a páralecsapódástól
  6. Védelem az időjárás viszontagságaival szemben
–A purhab szigetelés napjainkban a hőszigetelés csúcsát képviseli.

A szórt purhab tulajdonságai

 

 

A hőszigetelő rendszer óriási előnye, hogy telepítése során az épület mindennapos működésében nem okoz fennakadást, egyedülálló tulajdonsága, hogy lehetővé teszi a bonyolult épületek egyszerű módon történő hőszigetelését.

A fenti tényezők figyelembevételével vitathatatlan, hogy a szórt poliuretán hab hatékonysága túlmutat az eddig ismert és alkalmazott összes hőszigetelési eljáráson.

 

Ipari csarnok, állattartó telep szigetelés szórt purhabbal 

Hullámpaláknál, lemeztetőknél, palatetőknél gondot okozhat az elöregedett, beázó felületek. Elszállításuk bontás után költséges, problémát okozva a tulajdonosuknak.A hullámpala szigetelés, lemeztető szigetelés,  palatető szigetelés  lehetőséget kínál a szórt purhab szigetelés, mivel a zárt cellás szórt purhab felszórásánál minden rést és repedést tökéletesen eltömít légmentesen. Egybefüggő, varratmentes, hőhídmentes felületet képez ami víz szigetel, hőszigetel, hangszigetel. Ezáltal olyan tartást ad a purhab, ami a víz- és hőszigetelésen kívül, gazdaságos a fűtési és hűtési költségeket csökkenti. Megszűnik a lemeztetőről való páravíz lecsapódás. Ami igen bosszússá teszi az alatta dolgozó emberek komfortérzetét és az alatta élő állatok életterét.

Miért fontos ma is a hőszigetelés?

Az épület megfelelő hőszigetelésével nagy mértékben hozzájárulhatunk a globális környezetszennyezés csökkentéséhez, ezért manapság minden ország egyre nagyobb figyelmet fordít a hatékony hőszigetelésre.

A megfelelő minőségű hőszigetelés az energiafelhasználók pénztárcáját is megkímélheti. Kiváló minőségű, modern homlokzati hőszigeteléssel a fűtésszámla akár 33%-kal is csökkenthető, ami néhány év távlatát nézve gyorsan megtérülő befektetést jelent. Ugyanakkor a falakon keresztül végbemenő hőveszteség a teljes hőveszteség 40%-a, ezért a lakások hőszigetelése tovább javítható a lábazatok, a padlásfödémek, valamint a nyílászárók szakszerű szigetelésével.

Hol és mikor lehet fontos a purhabos hőszigetelés?

Az alacsony fűtésszámlák és a megfelelő komfortérzet biztosítása érdekében elengedhetetlen, hogy otthonunkat a legmodernebb módszerekkel, a lehető legátfogóbban szigeteljük, hiszen az épületben található meleg levegő nemcsak az egyes réseken, hanem a szigetelés nélkül hagyott felületeken keresztül is képes távozni. Éppen ezért nem csupán jól záródó nyílászárókat kell használni, hanem a falakat, a padlót, a födémet, illetve a tetőt is olyan szigeteléssel kell ellátni, ami még a legalacsonyabb kinti hőmérséklet esetén is képes az épületben tartani a meleget.